Valitse sivu

Ohjeet englanninsetterin DNA-testaukseen

Vuoden alusta Kennelliitto on vaatinut kaikista jalostukseen käytettävistä englanninsettereistä dna-testitulokset pevisan mukaisesti. 

Tässä ohjeet testausta varten. Vaikka koirasta olisikin tulokset selvillä perimän mukaan, ON SE SILTI TESTATTAVA! 

Päivitetty 23.2.2018

  1. Mene Kennelliiton sivulle ja kirjaudu Omakoira– palveluun (suoralinkki https://omakoira.kennelliitto.fi/). Jos et ole Kennelliiton jäsen niin tilaa lähete täältä https://omakoira.kennelliitto.fi/jasentiedot/register.aspx
  2. Valitse avautuvalta sivulta ylhäältä Koirat ja edelleen Terveyslausunnot vasemmalta. Terveyslausunnoista valitse “Lähetteet”.
  3. Täytä lähetteen tilauslomakkeeseen haluamasi viralliset DNA tutkimukset, jotka ovat siellä englanninsetterille valmiina.
  4. Hyväksy tilauksesi ja maksa lähetteen tilaus verkkomaksulla.
  5. Tilaa koirallesi aika eläinlääkärille näytteen ottoa varten. Sano seuraavasti: ”Haluan tehdä englanninsetterillle viralliset DNA-terveystutkimukset. Olen tilannut sähköisen DNA-lähetteen Kennelliitosta valmiiksi”
  6. Tulosta, täytä valmiiksi ja ota mukaasi eläinlääkärille DNA-laboratorion tutkimuslomake, joka toimitetaan näytteen (veri- tai poskisolunäyte) mukana. Laboklin-laboratorion lomakkeen, mistä löytyy myös yksittäisen näytteen analyysin hinta, saa tästä linkistä valmiiksi https://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/laboklin-geneettiset_testit-skl_0.pdf

      Muiden laboratorioiden, Movet Oy ja Genoscoper Oy, lomakkeet ja hinnat löytyvät niiden kotisivuilta.

  1. Käy eläinlääkärillä koirasi kanssa. Eläinlääkäri tarkistaa koiran tunnistusmerkinnän ja ottaa veri- tai poskisolunäytteen koirastasi. Eläinlääkäri veloittaa näytteenotosta hinnastonsa mukaisesti.
  2. Jotta tulos saataisiin kirjattua, tulee näytteenottajan (eläinlääkäri tai muu DNA-näytteenottaja) kirjautua omilla tunnuksillaan Omakoiraan, näyttää näytteenottohetkeltä tarvittavat tiedot ja valita sitten laboratorio, jonne näyte lähetetään (Laboklin).

      Ohjeet näytteenottajalle löytyvät https://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/dna_naytteenottajan_ohje.pdf

  1. Odota tietojen saapumista KoiraNet-jalostusjärjestelmään https://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

Tulostettava ohje