Valitse sivu

Kultamalja-kilpailu on oteltu vuodesta 1948 lähtien ja Derby-kilpailu jo vuodesta 1935. 1980-luvulle asti molempiin kilpailuihin pystyi osallistumaan samalla koiralla samana vuonna. Vuonna 1981 oli historiallisesti ensimmäinen vuosi, kun molemmat kilpailut voitti naisohjaaja Catarina Standertskjöld-Nordenstam koirallaan pointterinarttu Candy av Rabbelugn.

Vuosia kului liki 40, kunnes 2018 Marjo Liimatta voitti Kultamaljan pointteriuroksellaan Hirvasvuopion Obelix ja Marikki Forell  Derbyn pointterinartullaan Tawastian Piina. 4 vuoden tauon jälkeen jälleen molemmat ikäkausikilpailut voitti naisohjaaja.

Kultamalja-kilpailuun starttasi 89 ekipagea. Tiukan karsinnan jälkeen sunnuntain finaaliin itsensä selvitti 12 ekipagea. Finaalierä päättyi tiukkaan seisontaan ojan varteen, jossa Marjo Liimattan pointteriuros Silberjagd Davan luvan saatuaan nosti fasaanikukon ilmaan. Kultamaljan voitto oli Marjolle jo toinen, edellisen voiton toi Davanin isä Hirvasvuopion Obelix. 

Derby-kilpailuun starttasi 29 ekipagea. Karsinnasta itsensä finaaliin selvitti 8 koiraa ohjaajineen. Riikka Hankosen ohjaama pointterinarttu Besserwisser FB Electra teki finaaliaamuna ainoana koirana lintutyön ja pääsi siten finaalierään ansaitusti. Finaalierä oli lyhyt, mutta räväkkä. Electra ottaa seisonnan muutamaa sekuntia ennen paritoveriaan ja nostaa kaksi fasaania luvan saatuaan.

Kuvat: Markku Hankonen