Valitse sivu

 

Hallitus kokoontui joulukuussa, toimikuntien puheenjohtajilla vahvistetulla kokoonpanolla. Vuosi 2020 oli yhdistyksen toiminnan kannalta haasteellinen, mutta lopulta koekausi saatiin erityisjärjestelyin vietyä kunnialla läpi. Uuden kauden suunnittelu on hyvässä vauhdissa. 

Koekalenteri noudattaa tuttua kaavaa

Syksyn 2020 aikana väliaikainen koepäällikkö Markku Luomanen pyöritti toimintaa ansiokkaasti. Nyt Matti Bäcklund on palannut toimeen ja esitteli hallitukselle alustavan koekalenterin. Kalenteri noudattelee pääosin viime vuosilta tuttua kaavaa. 

Suurin yksittäinen ponnistus, koeviikko, sijoittuu viikolle 39 (27.9.-3.10), pitäen sisällään Kultamalja – ja Derby -kilpailut. Virallinen SM-kilpailu, Kenttien Voittaja, käydään tänä vuonna tunturissa 25. syyskuuta.

Rotukisojen hajauttamisesta toisistaan erillisiin ajankohtiin keskusteltiin, koska tuomareiden saaminen samana viikonloppuna kokeisiin on ollut vaikeaa.  Todettiin rotukilpailujen hajautuvan tänä vuonna luontaisesti. Lisäksi keskusteltiin Metsien Mestari – kilpailun ajankohdan siirtämisestä, mutta ainakin vielä vuonna 2021 se jäänee tutulle paikalleen 10. syyskuuta.

Koronan takia viime vuodelta siirretty Nordisk Pointer Match järjestetään Suomessa, jos koronatilanne sen sallii. Muista maaotteluista vuodelle 2021 ei ole vielä tietoa. Maaotteluavustukset tulee toimittaa Kennelliittoon maaliskuun loppuun mennessä. 

Tuomaripula vaatii parempaa ennakointia

Kokeisiin osallistuttiin koronasta huolimatta ilahduttavalla innolla. Tuomareista on kuitenkin jatkuva pula ja siitä johtuen varoaikaa ilmoittautumisissa pidennettiin viikosta 10:een päivään. Vuonna 2021 kaikkiin Kanakoirakerhon kokeisiin tulee siis ilmoittautua vähintään 10 päivää aikaisemmin. 

Tuomaripula herätti keskustelun myös Kerhon kokeiden osallistujamäärän rajaamisesta. Tähän ei haluta aktiivisimman koekauden aikana lähteä. Sen sijaan osallistujamäärän rajaamista loppukauden kokeissa pidettiin perusteltuna maastojen rajallisuuden takia.  

Hallitus esittää tuomareille toiveen, että jokainen ylituomari ottaisi hoitaakseen vähintään kaksi koetta kauden aikana tasatakseen tehtävien jakaantumista. 

Tämän vuoden aikana on valmistumassa 4 uutta ylituomaria ja uusi haku on määrä pistää vireille syksyyn mennessä. 

Vuosikokouksen ja palkintogaalan järjestelyt vielä auki

Kanakoirakerho-Hönshundssektionen juhlii tänä vuonna 120 toimintavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi vuosikokous ja palkintojenjakogaala on suunniteltu järjestettäväksi maaliskuussa Hämeenlinnassa. 

Koronatilanne muuttuu nopeasti ja joulukuun kokouksessa hallitus päätti siirtää päätöksen vuosikokouksen järjestelyistä tammikuussa pidettävään ylimääräiseen kokoukseen. Siihen mennessä myös selvitetään mitä mahdollisuuksia on kokouksen siirtämiselle tai järjestämiselle etänä.  

Hallituksen jäsenistä erovuorossa ovat Jarkko Mannersuo ja Pasi Lähdekorpi sekä varajäsenet Suvi Lintukangas ja Marikki Forell. 

Sari Kujanpää on ilmoittanut jättävänsä jäsensihteerin tehtävät vuosikokouksen jälkeen. Hallitus päätti, ettei tilalle valita erillistä jäsensihteeriä, vaan tehtävää hoitavat jatkossa sihteeri ja varainhoitaja yhdessä. 

Palkintogaalaan liittyen kunniapuheenjohtajan kanakoirapokaalin (Schauman-pokaali) kauden parhaalle kanakoiralle jakoperusteet ajanmukaistettiin. Palkinto jaetaan koiralle, joka on kerännyt eniten pisteitä vuoden koira pistelaskussa. Hallitus päätti perustaa palkinnon myös vuoden parhaalle nuorelle koiralle.   

Erikoisnäyttely viime vuoden kaavalla – apua tarvitaan ulkomuototuomareiden koulutuksessa

Uusia ulkomuototuomareita pätevöityy rotuihimme jatkuvasti. Tuoreimpina: Leena Kärkäs (punainen irlanninsetteri, englanninsetteri, gordoninsetteri, pointteri), Marjo Jaakkola (punainen irlanninsetteri, gordoninsetteri, pointteri), Mervi Raisaari (pointteri), Jaana Hartus (pointteri) ja Maija Lehtonen (pointteri)

Uusien ulkomuototuomareiden kouluttamiseen tarvitaan vuosittain koiria. Kanakoirakerhon ulkomuototuomareiden koulutustoimikunnan toiveena onkin, että ulkomuotoon ja terveeseen rakenteeseen, kiinnitettäisiin enemmän huomiota ja että tuomareiden koulutuksiin saataisiin paremmin mukaan myös käyttölinjaisia kanakoiria.

Erikoisnäyttely järjestetään Lapualla 12. kesäkuuta. Tuomarinimet ovat samat kuin vuoden 2020 alkuperäisessä suunnitelmassa, koska korona esti heidän tuolloin kutsuttujen tulemisen. Rune Tyvold arvostelee gordoninsetterit ja englanninsetterit, Terje Eriksen irlanninsetterit ja pointterit. 

Ulkomuotoon liittyen hyväksyttiin jalostustoimikunnan esitys, jossa rakennekatselmuksessa käynti on samanarvoinen näyttelytuloksen kanssa pentuvälityksen ehtona. 

Tulos päätyy plussalle

Yhdistyksen talouden osalta ennakointi oli vaikeaa. Joulukuussa voitiin todeta tuloksen päätyvän plussalle.  Tähän on vaikuttanut toiminnan supistuminen tietyiltä osin. Tapahtumia ja otteluita jouduttiin perumaan, kokoukset on pidetty pääosin etäyhteyksin, lisäksi julkaisutoiminnasta on saatu säästöä.  

Tulopuolella kokeisiin on osallistuttu sankoin joukoin ja kilpailutoiminta jää tänä vuonna plussalle. Myös sponsorituloja kertyi hyvin. 

Osaketuotot jäivät viime vuonna vähäisiksi. Kokouksessa päätettiin 20 000 euron sijoituksesta Vastuulliset Osakkeet Maailma -rahastoon.