Valitse sivu

Korona-viruksen aiheuttamat poikkeustoimet vaikuttavat myös Kanakoirakerhon toimintaan kuluvana vuonna. Jo aiemmin toukokuulle suunnitellut kevätpäivät jouduttiin perumaan ja lisää muutoksia on luvassa. Hallitus oli koolla huhtikuun 15. päivänä Teamsin välityksellä ja pääosaan nousi varautuminen Koronan vaikutuksiin.

Säästöjä haetaan, mutta ei perustoiminnan kustannuksella

Koronan tulee vaikuttamaan Kerhon budjettiin. Osingot tulevat olemaan merkittävästi budjetoitua alhaisemmat. On myös todennäköistä, että sponsoritulot jäävät budjetoidusta.

Säästöjä on siis etsittävä, mutta hallituksen yksimielinen kanta on, että tämä tapahtuu perustoiminnasta tinkimättä. Päätettiin että poikkeuksellisen tilanteen vuoksi, rahastosta voidaan tarvittaessa käyttää enemmän varoja.

Säästöä on tässä vaiheessa saatu mm. painokustannuksista. Vuosikirjan kuluissa säästöä saatiin viime vuoteen verrattuna yli 3000 euroa. Suunnitelmissa oli myös osallistuminen Erämessuille, messujen siirtyminen ensi vuodelle säästää tämän vuoden budjetista 2000 euroa.

Jotta kustannuksia voitaisiin seurata tarkemmin, tullaan tilikartan rakennetta muuttamaan. Nimettiin Maija Korpela, Marko Stålnacke ja Pasi Lähdekorpi miettimään rakennetta. Vuoden 2021 budjettia on syytä ryhtyä miettimään jo hyvissä ajoin, elokuun kokouksessa budjetin rakennetta käyvät lävitse pj Jyrki Kangas ja varainhoitaja Maija Korpela.

Erikoisnäyttely elokuulle, koekauteen valmistaudutaan normaalisti

On vielä epävarmaa, tuleeko Korona vaikuttamaan syksyn koekauteen. Tässä vaiheessa koekauden valmistelu etenee tavalliseen tapaan. Tilanne maastojen suhteen on hyvä, mutta tuomarivajetta on edelleen, etenkin koeviikolla.

Erikoisnäyttely siirtyy perinteiseltä paikaltaan kesäkuulta. Uudeksi päivämääräksi näyttelytoimikunnalla oli tarjolla kaksi elokuun lauantaita, joko 15. tai 22. päivä, joista hallitus päätyi kannattamaan elokuun 22. päivää. Siihen onnistuuko siirto ko. päivään vaikuttaa moni meistä riippumaton asia. Muutokset ovat siis vielä mahdollisia. Moni tapahtuma siirtyy, eikä päällekkäisyyksiltäkään vältytä. Kun erikoisnäyttelyn päivä varmistuu, siitä tiedotetaan välittömästi.

Ulkomaiset tulokset ja MM-kisat

Hallitus keskusteli myös ulkomailla saavutettujen koetulosten vertautuvuudesta suomalaiseen AVO1:een. Hallituksen yksimielinen kanta on, että ohjeistus on sama kuin Suomen muotovalion arvossa, johon kelpuutetaan Pohjoismaissa saadut koetulokset. Kanakoirien metsästyskokeiden voittajaluokkaan osallistumiseksi vaadittava avoimen luokan ensimmäinen palkinto tulee siis olla saavutettu Pohjoismaissa.

MM-kisajoukkueen hakuakaan ei ole unohdettu. Tällä hetkellä on kuitenkin epävarmaa, pystytäänkö kisat järjestämään. Hallitus päätti lykätä joukkueen haun avaamista kesäkuun kokoukseen, jolloin tietoa on enemmän.

Kohti 120-vuotisjuhlaa

Vuonna 2021 rotujärjestömme juhlii 120 toimintavuottaan. Tarkoituksena on, että pyöreiden kunniaksi vuosikokous ja sen oheisohjelma voisi olla tavallista juhlavampi. Tapahtumatoimikunta kartoittaa ehdotuksia juhlaillanvietolle. Jos sinulla on ideoita, vinkkaa niistä sihteeri Kirsi Tuomiselle. Ehdotuksia käydään läpi kesäkuussa.

Juhlavuoden hengessä hallitus päätti perustaa työryhmä käymään läpi olemassa olevat palkinnot ja niiden säännöt.
Hallituksesta työryhmää johtamaan nimettiin Marikki Forell, sekä jäseneksi palkintovastaava Tarja Puisto. Lisäksi mukaan kutsutaan palkintojen historiaa tuntevia henkilöitä.

Kerhokin digiloikkaa

Hallitus kokousti nyt Teamsin välityksellä (Teams on Office 365 -ohjelmiin kuuluva pilvipalvelu). Hallitus päätti, että Teams otetaan käyttöön koko kerhon toiminnassa, myös jaoksissa ja toimikunnissa. Sen avulla kokoontuminen on helppoa ja säästämme hallinnon kuluissa. Seuraava hallituksen kokous kesäkuun 13. päivä järjestetään myös Teamsilla.

Myös tietokannan suhteen tehtiin linjauksia. Nykyistä tietokantaa ei saada kehitettyä toivottuun suuntaan. Jatkossa tavoitteena on ottaa koko tietokanta omaan hallintaan, jolloin sen kehittäminen on helpompaa.

ps. Jäsenmaksuja on vielä rästissä. Huomasithan oman laskusi sähköpostissa?