Valitse sivu

Hallitusterveisiä kesäkuulta

Hallitus kokoontui kesäkuussa Skypen välityksellä.  Listalla oli lähinnä juoksevia asioita ja tilannepäivityksiä. Isommat asiakokonaisuudet otetaan käsittelyyn elokuun kokouksessa. 

Näyttelyviikonlopun tapahtumista hyvää palautetta 

Lapualla järjestetystä erikoisnäyttelystä oheistapahtumineen saatu palaute on ollut positiivista. Näyttelyviikonloppuna järjestettiin jaosten välinen ampumakilpailu Pyyjahti, epävirallinen noutomestaruuskisa sekä illallinen. Palautteen innoittamana hallitus päätti, että myös jatkossa erikoisnäyttelyviikonlopun yhteyteen tullaan järjestämään näyttelyn lisäksi muutakin aktiviteettia. Vuoden 2021 näyttelyajankohtaa harkitaan Kennelpiirin toiveesta aikaistettavaksi viikolla.

Näyttelyjärjestelyt sujuivat kokonaisuutena erinomaisesti yhteistyössä Poutun metsästysseuran kanssa. Ainoastaan näyttelyluettelon kohdalla oli sattunut tietokatkos. Poutun metsästysseuralle päätettiin maksaa 400 euroa kompensaationa siitä, että painetun ja metsästysseuran myymän näyttelykatalogin sijasta hyödynnettiin Showlinkin nettisovellusta metsästysseuran siitä riittävän ajoissa tietämättä. Oletus yhteistyöstä sopimisen aikaan oli, että näyttelykatologi toimitetaan ja myydään edellisten vuosien malliin. Metsästysseuran ansainta näyttelyssä jäi tästä syystä selvästi odotettua ja aikaisempia vuosia alhaisemmaksi.

Osallistumisoikeus epävirallisiin kilpailuihin 

Kesäkuun alussa voimaan tullut tuomariohjeen muutos täsmentää aseen käyttöä sekä tarvittavia lupia kokeissa koskevat ohjeet. Muutamalle jäsenelle on ollut epäselvää, miten menetellään epävirallisissa kilpailuissa (rotukisat/naisten kisa). Uusittu ohje on voimassa kaikissa kokeissa ja kilpailuissa (myös epävirallisissa), joiden yhteyteen on anottu virallinen koe.

Kokeen yhteydessä käytävän epävirallisen kilpailun osalta järjestäjä voi  halutessaan joustaa koiran osallistumisoikeudesta, kuten esimerkiksi rotukilpailuun voi laatuarvostelun ulkopuolella osallistua koira ilman näyttelytulosta, mutta ohjaajia koskevat aina samat säännöt.

Eli: Kokeessa ampuu ohjaaja, jolla on aseenkantolupa, ja että henkilön, joka kokeessa kantaa tai käyttää ampuma-asetta, tulee ennen kokeen alkua esittää voimassa oleva metsästyskortti ja aseenkantolupa ylituomarille tai vastaavalle koetoimitsijalle.

Lisää näkyvyyttä lajille toivotaan

Kokoukseen saatiin myös terveiset jaoksista. Yhteinen viesti kaikista jaoksista oli, että Kanakoirakerhon toivottaisiin olevan enemmän esillä etenkin eräteemaisissa messutapahtumissa.  Tähän liittyen kokous päivitti myös tilanteen liittyen Kerhon esillä oloon Megametso leirillä. Sinne saamme Kerhosta edustuksen. 

Tuotiin esille myös jäsenistöltä laajalti kuultu toive Kerhon tapahtumien kierrättämisestä nykyistä enemmän eri puolilla maata.

Tähän liittyen keskusteltiin siitä, että jaoksissa voitaisiin pohtia, olisiko mahdollista kehittää rotukohtaista tapahtumatarjontaa enemmän Kerhon aluetoiminnan suuntaan? Esimerkiksi siten, että jaokset toimisivat järjestelyvastuullisina, mutta tapahtumia suunnattaisiin jo markkinointivaiheessa kaikille roduille.

Uusi jäseniä mukavasti

Uusia jäsenanomuksia kirjattiin peräti liki parikymmentä.  Joukossa oli myös koejäsenestä vuosijäseneksi siirtyviä. Muistathan tarkistaa oman tilanteesi ennen koekauden alkua, varsinaisena jäsenenä saat tuntuvan alennuksen koemaksuista.

Tämän vuoden jäsenmaksu on yhä monelta maksamatta. Tarkista siis ettei maksu ole unohtunut sähköpostiisi, jonne se nykyään toimitetaan. Muistutuspostiakin on pian tulossa.

Nimityksiä

Kokous nimesi joukkueen MM-kisoihin Serbiaan lokakuussa. Suomea kisoissa edustavat: Jari Vettenniemi & Ailigaslammen Beaivvas, Marko Stålnacke & Riekkokirhveen Hertha, Ari Jalonen & Unik av Rabbelugn ja Henrik Standertskjöld-Nordenstam & Wilda av Rabbelugn. Varalle valittiin varasijajärjestyksessä Henrik Standertskjöld-Nordenstam & Tosca av Rabbelugn sekä Olli Prättälä & Skedoms Ninnannunna.

FCI:n englantilaisten kanakoirien toimikuntaedustajana jatkaa Henrik Standertskjöld-Nordenstam.

Näyttelytoimikunnan kokoonpanoksi vahvistettiin Virpi Sarparanta (pj) ja Sarianna Kujanen. Toimikunnasta jäävät pois Susanna Laitala ja Venla Karppinen.

Pöytäkirja kokonaisuudessaan löytyy täältä.