Valitse sivu

GORDONINSETTEREIDEN KEVÄTPÄIVÄT 2019

21.05.2019Uutiset gordoninsetteri

Kevätpäivät ryhmäkuva

Kevätpäivät käynnistyivät kauniissa aurinkoisessa säässä Pohjois- Savossa Kaavilla toimintakeskus Raukun kauniissa maisemissa. Menossa mukana oli ennätyksellisesti yhteensä 38 gordonia omistajineen.

Lauantai aloitettiin trap- ammunnan harjoittelulla Salmijärven ampumaradalla Outokummussa. Samaan aikaan osa harjoitteli koirien kanssa noutoa. Ampujia oli mahtava määrä. Kaikkiaan 16 ampujaa ilmoittautui paukuttelemaan. Aluksi harjoiteltiin muutama kierros ja viimeiseksi halukkaat saivat osallistua leikkimieliseen ammuntakilpailuun. Miesten sarjaan otti osaa 9 ampujaa ja naisten neljä. Kilpailusta kehkeytyi erittäin tasaväkinen. Kaksi parasta miesampujaa saivat tasatuloksen. Voittaja oli se joka osui viimeiseen kiekkoon. Naisten voittaja sai kaksi kiekkoa enemmän kuin toiseksi tullut. Kaikki naiset olivat kolmen kiekon sisällä.

     

Ammunnan jälkeen vuorossa oli Koirahieroja AT Hanna- Mari Tanin luento Kestävä metsästyskoira. Aiheina koiran ruokinta, lihashuolto ja lisäravinteet. Luento oli mielenkiintoinen ja herätti runsaasti keskustelua. 

Runsaan päivällisen jälkeen siirryimme juhlallisuuksien pariin. Aluksi haluttiin palkita Kepa Teittinen hänen arvokkaasta työstään Kanakoirakerhon hyväksi. Hän on vuosien ajan suomentanut kaikki gordoninsettereiden erikoisnäyttelyiden arvostelut. Sen jälkeen julkistettiin ammuntakilpailun voittajat ja paljastettiin uusi ammuntakilpailun voittajille jaettava titteli Pyöveli ja Pyövelitär. Vuoden 2019 Pyöveli on Raimo Salo ja Pyövelitär Ritva Holopainen.

Sunnuntaina auringonpaiste jatkui ja vuorossa oli lisää noutokoulutusta. Aluksi Hanna- Mari Tani luennoi, millä lailla koiraa kannattaa kouluttaa noutamaan ja jos on ongelmia, kuinka niitä voisi ratkaista. Asiaa harjoiteltiin myös käytännössä.

Päivän kruunasi noutokilpailu. Nuorisoluokkaan osallistui neljä koiraa ja avoimeen luokkaan kahdeksan. Tuomarina toimi Jarkko Mannersuo. Aluksi oli karsintakierros. Finaaliin pääsi kolme koirakkoa. Finaalissa koiran tuli tuoda kolme lintua, joista yksi heitettiin näkyvissä ilmaan laukauksen kera. Aikaa suoritukseen annettiin viisi minuuttia. Tästäkin tuli äärimmäisen tiukka kamppailu, sillä voittaja oli vain kaksi sekuntia nopeampi kuin kakkonen.

Noutokilpailun voittaja on Metsäleimun Neela ja Raimo Salo, toiseksi Puronperän Rico ja Eero Rasinkangas ja kolmanneksi Terrismäen Enrico ja Kepa Teittinen. Nuortenluokan voittaja on Puronperän Luca ja Eero Rasinkangas.

Vietimme erittäin mukavan ja tapahtumarikkaan viikonlopun yhdessäolosta nauttien. Paljon oli mukana kevätpäivien ensikertalaisia. Kokeneita konkareita ja juuri ensimmäisen pennun hankkineita uusia gordoniharrastajia. Koirien ikähaitari oli 8 viikon iästä 11- vuotiaaseen. Kaikki olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin.