Valitse sivu

Irlanninsettereiden jaostoimikunta järjestää Kemijärvellä kaksipäiväiset rodun metsämestaruuskilpailut ensimmäistä kertaa. Ryhmiä on molemmille päiville kaksi ja kilpailu käydään gordoninsettereiden vastaavilla säännöillä. Molempina päivinä järjestetään normaalit KAME kisat laatuarvosteluineen. Nuorten ja avoimeen luokkaan voivat osallistua vain irlanninsetterit, voittajaluokkaan kaikki. Toisen päivän päätteeksi lasketaan laatupalkinnoista pisteet irlanninsettereille yhteen ja eniten pisteitä saanut voittaa kilpailun.

VOI1+ sert / AVO1 –  6 pistettä

VOI1 / NUO1 – 5 pistettä

VOI2 / AVO 2 /  NUO2 – 3 pistettä

VOI3 / AVO3 / NUO3 – 1  pistettä

Kisan loppuessa tasatulokseen korkeimman palkintosijan saanut voittaa. Mikäli edelleen ollaan tasatuloksessa, tuomari(t) ratkaisevat kilpailun voittajan.

NUO luokan koira voi voittaa koko kilpailun, että NUO kilpailun myös.

Jos kilpailu loppuu 0 tulokseen kaikkien osalta, niin tuomari(t) valitsee voittajan. NUO palkintoa ei jaeta tässä tapauksessa ollenkaan.

Päätuomarina Jari Karppinen ja koetoimitsijana Outi Kostamo-Hakuli. Maasto-oppaina Markku Hakuli ja Ari Vainio.

Maastoina Kemijärvellä on eräkirjailija A.E. Järvisen tarinoistakin tutut sielunmaisemat Naarmankairassa. Kokoontuminen Rovahovissa lauantai aamuna klo 8:00. Illan ohjelma ja majoitus informoidaan osallistujille myöhemmin.