Valitse sivu


 Kuva: Taina Nygård


Kanakoirakerhon kunniajäsen ja Kennelliiton valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen on ehdolla kansainvälisen koiranjalostusliiton FCI:n hallitukseen. Henkilövalinnat tehdään järjestön yleiskokouksessa Shanghaissa huhtikuun viimeisenä maanantaina.

Tuoreimmassa Koiramme Lehdessä Eeva kertoo, ettei ikinä kuvittelut itseään pyrkimässä FCI:n hallitukseen, mutta viime vuosina kansainvälisyys on ollut kasvavassa määrin mukana nykyisissäkin luottamistoimissa. Eeva Anttinen mukana mm. FCI:n Euroopan osaston hallituksessa ja FCI:n sääntötyöryhmässä.
Perspektiiviä on tullut lisää ja samalla Eeva kertoo havahtuneensa moniin epäkohtiin FCI:n toiminnassa.
  – Johtamisessa on puutteita, eikä aina edes jo sovituista asioista pidetä kiinni.

FCI eli Federation Cynologique Internationale on kansainvälinen koiranjalostusliitto, jonka tavoitteena on tukea puhdasrotuisten koirien jalostusta ja käyttöä, sekä edistää kansainvälistä yhteistyötä. Järjestöön kuuluu yli 80 jäsenmaata. Käytännössä FCI vastaa kaikista keskeisistä toiminnoista.
  – Rekisteröinneistä, kansainvälisistä kokeista, näyttelyistä ja myös esimerkiksi kennelnimistä, listaa Eeva Anttinen.

Koirakulttuuri kymmenissä järjestön jäsenmaissa vaihtelee suuresti. Suomessa koiraharrastus on laaja ja monimuotoista, kun taas joissain jäsenmaissa harvojen harrastus keskittyy muutamaan rotuun.
  – FCI:n Hallituksen jäsenenä toivoisin voivani edistää käytäntöjen yhtenäistämistä, esimerkiksi ulkomuototuomareiden koulutuksellinen taso vaihtelee eri maissa suuresti, toteaa Eeva Anttinen.