Valitse sivu
Irlanninsettereiden epävirallinen rotumestaruuskilpailu Irish Trial järjestetään tänä vuonna Lapuan lakeuksilla. Lauantaina 13.10. on karsintapäivä, jonka perusteella valitaan koirat sunnuntain finaaliin. Karsintapäivän tuomareiksi ovat lupautuneet Klaus Ekman ja Kari Tuikkala. Sunnuntaina finaalituomarina toimii Kari Tuikkala.
 
 
Mestaruuskisaan voivat osallistua kaikki punaiset ja punavalkoiset irlanninsetterit luokkaan katsomatta. Myös sellaiset koirat, joilla ei ole koepalkinnon edellyttämää näyttelytulosta. Ne koirat joilla ei ole näyttelytulosta ovat laatuarvostelun ulkopuolella, mutta itse kilpailussa tasavertaisina mukana.
Rotukilpailussa laatuarvostelu ja varsinainen kilpailu ovat erillään toisistaan. Kilpailun arvostelussa pyritään erityisesti huomioimaan koiran perinnölliset ominaisuudet kuten vauhti, tyyli sekä linnun löytö- ja käsittelykyky. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että jos koiran työskentely on muutoin laadukasta, ei laatuarvostelussa hylkäävä virhe (esim. perään meno) välttämättä katkaise koiran päivää itse kilpailussa vaikka mahdollisuus laatupalkintoon menetetäänkin.
 
Irish Trial on paitsi rotumestaruuskilpailu, mutta myös jalostuskatselmus. Tavoitteena onkin, että viikonlopun aikana saisimme mahdollisimman kattavan kuvan materiaalistamme. Mukaan kannustetaan myös ensikertalaisia koiran ohjaajia joille kynnys osallistua tavallisiin kokeisiin tuntuu vielä korkealta.
Molempina päivinä tuomareilla on mahdollisuus jakaa myös NUO ja AVO luokissa laatupalkintoja. 
Osallistumismaksu NUO luokan koirilta 40€ , AVO ja VOI luokassa 45€ / koira. Karsintapäivän osallistumismaksu KKK-HHS ry:n tilille  FI23 2001 1800 0021 34, muista käyttää is-jaoksen viitettä 13104375. Ilmoittautuminen 7.10.2018 mennessä joko sähköisellä ilmoittautumisella tai markku.hakuli@hotmail.com Kokeen tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät myös koekalenterista. Muista ilmoittaa osallistumisestasi aamupalalle ja päivälliselle koeilmoittautumisen yhteydessä Markku Hakulille 040 8468036 tai markku.hakuli@hotmail.com
 
Kisakeskuksena toimii Wanha Karhunmäki Lapualla jossa kokoontuminen koepäivän aamuna klo 8.00. Lauantaina on mahdollisuus yhteiseen päivälliseen kisakeskuksessa hintaan 18€/hlö. Ruokana possupaistia/lämminsavulohta, salaattia ja muita lisukkeita ja jälkiruoka. Tuomareiden palaute karsintapäivästä ja finaaliin selvinneet koirat julkistetaan illalla kisakeskuksessa Jaakkola- rakennuksen yläkerrassa. Samasta paikasta voi tiedustella myös majoitusta. Majoitustilaa on rajoitetusti koska kisakeskuksessa on samaan aikaan spanieleiden SM-kisat. Majoitusvaraukset suoraan Wanha Karhunmäki (06) 437 7757. info@wanhakarhunmaki.fi www.wanhakarhunmaki.fi
Tervetuloa!