Valitse sivu


Noutomestaripari 2018 – Risto Kannisto ja Taigalinnun Serafiina

Irlanninsettereiden noutomestaruus 2018 ratkottiin sunnuntaina 20.5 perinteisesti Kauhavalla, vanhan lentosotakoulun lentokenttäalueella. Noutokisan voittivat Risto Kannisto ja Taigalinnun Serafiina. Toiseksi tulivat Risto Kannisto ja Taigalinnun Milli. Muita osallistujia ei sijoitettu kisassa. Noutokisassa koiran piti noutaa kolme fasaania, joista kaksi oli viety aiemmin etumaastoon ja yksi heitettiin laukauksen saattelemana.

Irlanninsettereiden noutomestareina Risto ja Fiina osallistuivat myös Kanakoirakerhon rotujenväliseen noutomestaruuskilpailuun. Tässä kisassa tehtävänä oli noutaa 5 minuutin aikana mahdollisimman monta maastoon vietyä fasaania. Fiina suoriutui hienosti tehtävästään tuoden 7 lintua ajan puitteissa. Tällä suorituksella Fiina ja Risto voittivat upeasti Kanakoirakerhon noutomestaruuden 2018! Fiinan voitot lämmittivät kotijoukkojen mieltä erityisesti siksi, että reilu vuosi sitten Fiinalta jouduttiin onnettomuuden seurauksena poistamaan toisesta takajalasta reisiluun pää. Pitkä toipuminen ja kuntoutus onnistuivat ja Fiina palasi näin hienosti takaisin kisakentille!

Is-jaoksen noutokilpailun ja ampumakilpailun yhteistuloksen perusteella jaettava Hassen tuoppi jaettiin Ristolle jo 7. kerran. Ansiot ovat tulleet kolmella eri koiralla.