Valitse sivu

Vuoden punainen irlanninsetteri 2017

 

  1. isn Finby Inez, om. Ari Heikkinen                                                                                                             51 pistettä
  2. isu Usvakairan Aarre, om. Birgitta Vuorela ja Harri Huhtala                                                                      15 pistettä
  3. isu Kaidantaipaleen Kentzu, om. Ulla Santti                                                                                             14 pistettä
  4. isu Tintorama’s Tikru, om. Pekka Soini                                                                                                      11 pistettä
  5. isn Fowlers Ruska, om. Markus Remes                                                                                                       6 pistettä

 

Vuoden nuori punainen irlanninsetteri 2017

 

  1. isn Taigalinnun Mantra, om. Ahti Putaala                                                                            52 pistettä
  2. isn Pinebay Caitlin, om. Suvi Lintukangas                                                                           15 pistettä
  3. isu Taigalinnun Mickey Mouse, om. Pekka Soini                                                                 14 pistettä
  4. isn Taigalinnun Meri, om. Jari Reinikainen                                                                          12 pistettä
  5. isn Tempelhögens Röde TT-Annie Oakley, om. Outi ja Markku Hakuli                               11 pistettä

 

Vuoden irlanninsetterin titteli meni vuonna 2017 ylivoimaisella piste-erolla Finby Inezille. 2 x VOI1 sertifikaatilla + VOI2 metsäkokeista sekä 2 x AVO2 kentältä. Lisäksi erikoisnäyttelystä sertifikaatti eli kyseessä on paitsi erinomainen metsästyskoira, myös kaunis sellainen. Toiseksi sijoittunut Usvakairan Aarre voitti Irish Trialin AVO2 tuloksella sekä nappasi Kajaanin näyttelystä sertifikaatin. Kolmas sija meni Kaidanpaljakan Kentzun nimiin peräti 4x AVO3 + 1 x AVO2 tuloksella. Neljänneksi tullut Tintorama’s Tikru oli ainut kevään tunturikokeissa palkittu punainen koira AVO3 tuloksella Utsjoelta. Lisäksi Tikru sai AVO2 tuloksen Norjan Altasta. Viidennen sijan ratkaisi ikä, eli samoilla pisteillä oli kolme koiraa, joista Fowlers Ruska oli nuorin. Ruskalle jaettiin kenttäkokeista AVO2 palkinto.

Vuoden nuoren irlanninsetterin toimesta tehtiin historiaa. Taigalinnun Mantran suoritus on Suomessa ennen näkemätön, peräti 4 x NUO1 ja alle vuoden iässä NUO2 Ruotsin Arjeplogista. Lisäksi koira sijoittui Kultamaljassa kolmanneksi. Vielä makeammaksi asian tekee se, että Mantra on omistaja / ohjaajan oma kasvatti ja pentueesta sijoittui kaksi muutakin koiraa. Huonosti ei pärjännyt kennel Pinebayn kasvattaja Suvi Lintukangaskaan eli kahdella NUO 2 palkinnolla toinen sija omalle Pinebay Caitlinille. Tästäkin pentueesta palkittiin toinenkin koira, joka ei kovan nuorten koirien tason takia kuitenkaan sijoittunut vuoden nuori irlanninsetteri kisassa. Taigalinnun Mickey Mousen kolmas sija tuli kahdella NUO2 palkinnolla. Pekan mieltä lämmittää varmasti lisäksi se, että pentueen isä on oma koira Tintorama’s Tikru. Taigalinnun Meri sijoittui neljänneksi 2 x NUO3 ja 1 x NUO2 tuloksillaan. Viidenneksi pääsi Markun ohjaama Tempelhögens Röde TT-Annie Oakley Norjan Altasta hankitulla NUO1 palkinnolla.

Myös kennel Golden Annie’s kasvateista palkittiin vuoden aikana kaksi koiraa nuorten luokan toisella palkinnolla; Mäkelän Arin PR Red Pepper ja kasvattaja Juha Immosen PR Pink. Lisäksi Jani Heikkilän PR Leia sijoittui Irish Trialissa toiseksi. Koska tuloksia tuli kaiken kaikkiaan kahdeksalle eri koiralle, ei näillä tuloksilla tänä vuonna päästy vuoden nuori koira listalle.

Onnittelut hienoista koirista ja erityiskiitos mahtaville kasvattajillemme!

Outi Kostamo-Hakuli

 

Vuoden punavalkoinen irlanninsetteri 2017

1. pvisu Margårdens Racer, om. Karri Heinonen         23 pistettä

2. pvisn Alvertoppens Elektra, om. Kari Halonen        12 pistettä

 

Vuoden 2017 punavalkoisen irlanninsetterin tittelin vei jälleen omiin nimiinsä Karri Heinosen uros Margårdens Racer eli Jeti. Jeti ehti vuoden aikana osallistumaan viiteen KAKE -kokeeseen, joista se sai 3 x AVO2 -tuloksen ja Irish Trialin 4. sijan. Lisäksi Jeti kävi pyörähtämässä kerran näyttelykehässä Erkkarissa, josta tilille napsahti ensimmäinen SERT. Hyvän vastuksen antoi toiseksi sijoittunut nuori narttu Alvertoppens Elektra eli Freya, joka käväisi nuorten luokassa Norjan puolella tunturissa tuliaisinaan NUO1. Freya jatkoi hyvää menoaan Derbyssä saaden karsinnassa AVO3 – tuloksen, jolla se lunasti paikkansa Derbyfinaaliin.

Punavalkoisia koiria kävi yhteensä vuoden aikana metsästyskokeissa 5 kpl.

Onnittelut!

Sarianna Kujanen