Valitse sivu

Kulunut syksy on ollut erittäin poikkeuksellinen säiden osalta. Peltojen puinnit ovat normaaliin vuoteen nähden useita viikkoja myöhässä. Kultamalja- ja Derbykilpailut joudutaankin järjestämään tänä vuonna erittäin poikkeuksellisissa olosuhteissa, viljoja on paljon puimatta ja jos sääolosuhteet sallivat kilpailemme keskellä kiireisintä puintiaikaa viljelijöiden ja koneiden keskellä. Meidän on annettava viljelijöille täysi työrauha. Tämä luo merkittäviä haasteita kilpailujen läpiviemiselle, ryhmien siirtymiä puitujen ja puimattomien peltojen välillä tulee paljon ja se tulee väistämättä vaikuttamaan aikaan, joka on pois kilpailuajasta pelloilla. Viime vuosien kaltaista finaalien huipennusta tuskin pystytään järjestämään siinä muodossa kuin on totuttu, pyrimme kuitenkin etsimään paikkaa, josta yleisö pystyisi sunnuntaina seuraamaan edes kohtuudella finaalia.

 

Muutamia tärkeitä ohjeita osallistujille ja yleisölle:

Maanviljelijöille on annettava esteetön kulku, tarvittaessa ryhmät siirtyvät pois viljelijöiden edestä.

Pystyviljassa kulkeminen on EHDOTTOMASTI KIELLETTY, koiria EI SAA päästää pystyviljaan.

Maasto-oppaan sana on ”laki”! Kuunnelkaa maasto-oppaan antamia ohjeita. Maasto-oppaan autoa ei saa ohittaa ilman lupaa. Kilpailua seurataan vain maasto-oppaan näyttämässä paikassa.

Peltoteille ei ole mahdollista lähteä asuntoautoilla tässä tilanteessa, puimurit ja maatalouskoneet tarvitsevat paljon liikkumatilaa, pelloille parkkeeraaminen ja väistäminen ei ole tässä tilanteessa mahdollista.
Jättäkää avaimet autoon, niin kanssakilpailijat pääsevät siirtämään autoa tarvittaessa, kun olette kilpailuvuorossa.
Yrittäkää yhdistellä autokuntia, jos vain mahdollista, jotta ryhmien automäärät saataisiin mahdollisimman pieniksi.

 

Näillä pienillä, mutta tärkeillä ohjeilla saamme aikaiseksi hienon kilpailuviikonlopun Lapualla.

Onnea ja menestystä kaikille osallistujille

 

Lapualla 21.9.2017

Matti Bäcklund

koepäällikkö