Valitse sivu
Norsk Gordonsetter Klubin 100-vuotisjuhlakokeet pidettiin maaottelun jälkeen kolmipäiväisinä. Perjantaina pidettiin voittajaluokan karsinta ja lauantaina finaali. Lauantaina ja sunnuntaina starttasivat myös laatuluokat.
 
Puronperän Yrtti, ”Myrtti”, starttasi lauantaina avoimessa luokassa. Haku oli tuomarin mukaan hienoa ja korkealuokkaista tunturihakua: hyvävauhtista, riitävän laajaa ja maaston peittävää. Se oli myös tuloksekasta, sillä kolmannen erän päätteeksi Myrtti otti seisonnan täydestä vauhdista ja teki räväkän noston. Valitettavasti koira oli hieman levoton lintutilanteessa ja korkein palkinto jäi saamatta. Plakkariin rapsahti kuitenkin hienosti avoimen luokan toinen palkinto, AK2.
 
Koestartteja tuli kaikkiaan kolmen koepäivän aikana lähes 200 näissä karkeloissa. Olosuhteet eivät olleet kovin helpot, sillä palkittuja oli vain noin 10 %. Myrtti oli ainoa ei-norjalainen koira, joka saavutti koepalkinnon NGK:n 100-vuotiskokeessa. Se on startannut tänä vuonna kolmesti ja saanut avoimen kakkostuloksen sekä Ruotsista että Norjasta.
 
 
Tuomarina toimi Bjørnar Boneng, Norjasta. Koiran omistavat Mikko Mäläskä ja Jukka Puro. Jälkimmäinen on myös koiran kasvattaja ja toimi kokeessa ohjaajana.