Valitse sivu

Edustimme 22.-24.7.2016 Suomea skandinaavisessa punavalkoistapaamisessa Norjan Hjerkinnissä. Mukana oli Kari Halonen ja Freya sekä minä ja Tellu.

Yövyimme pitkän linjan kasvattajan, Elin Wittusenin kotitilalla Hjerkinnissä. Elin on kasvattanut ja kouluttanut punaisia käyttölinjaisia irlanninsettereitä 35 vuoden ajan.

Säät suosivat, maisemat olivat mahtavat, koirat saivat treenata hakua tunturissa, iltaisin tutustuttiin ihmisiin grillauksen merkeissä jne.

Osallistujia oli reilu 30, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja jopa Hollannista. Hollannin koirat olivat ensimmäisen sukupolven outcross-ohjelman pentuja, eli niiden emä on punainen irlanninsetteri. Koirat olivat lähes punaisia, vähän valkoisia merkkejä. Freya on toisen sukupolven outcross- pentu, ja jo ihan punavalkoinen. Koiria oli lisäksi muutama Irlannista, kuten Tellu, löytyipä sen yksi serkkukin tällä reissulla.

Unohtumaton ja ainutkertainen reissu, saimme nähdä monia hienoja koiria ja ihmisiä, joilla on kaikilla yhteinen palo; kouluttaa koirastaan hyvin toimiva metsästyskoira, ja katsoa sen menoa nopeassa, vauhdikkaassa haussa…

Sarianna Kujanen

 

Yhteiskuva osallistujista