Birgitta Vuorela

Birgitta Vuorela synt. 1971, Kauhava
 
Ensimmäisen irlanninsetterin (Douedal's Arthur) hankimme yhdessä silloisen poikaystäväni, nykyisen aviomieheni kanssa vuonna 1990.
Sittemmin niitä on tullut ja mennyt yhteensä kymmenkunta. Itse kouluttamistani koirista menestyneimpiä ovat olleet Auburn Wings Rex ja Usvakairan Aarre, jotka molemmat saavuttivat Suomen muotovalion arvon.
Kilpailu/metsästyskokemusta meillä ja Pohjoismaissa olen saanut myös isännän koulimilla koirilla, joista menestynein on ollut Suomen ja Norjan käyttövalio Douedal's Irwin.
Monella tapaa merkityksellinen oli myös ensimmäinen irlannintuontini Regulos Of Leo, jonka kautta avautui uusi innostava näkymä kansainväliseen kanakoiramaailmaan. 
 
Kerhon varsinaiseksi jäseneksi liityin vuonna 1991. Olen toiminut mm. kehäsihteerinä, koetoimitsijana, Ekipage-lehden päätoimittajana, sekä Irlanninsetterijaoksen ja jalostustoimikunnan puheenjohtajana.
Ylituomariksi valmistuin vuonna 2016.
Omistan kennelnimen Vuorihuhdan, mutta sen alla ei ole toistaiseksi kasvatettu yhtäkään pentuetta. 
 
Taloudessa häärii tällä hetkellä viisi punaistan irlanninsetteriä.
Emännän silmäterät Usvakairan Aarre ja Fowlers Safir sekä Isännän ilot Håkoya's C-Spitfire, Hunshigo Othello ja Hunshigo Bearnagh.

voimaeläin: